dilluns, 28 de febrer del 2011

CRÒNICA DEL PRIMER ENCONTRE S.E.M.P.E.R. A BARCELONA



(Bar hOriginal, 23 de febrer de 2011)


Hi havia dubtes i preguntes. Com enfrontar-nos, per primer cop, a l’experiència S.E.M.P.E.R.? Però més enllà d’aquests inicis indecisos, el mestre de cerimònies, Jaume Pérez Montaner, va saber orquestrar una deliciosa sessió de poesia, coneixement, passió i fascinació. Envoltat pels primers usuaris de S.E.M.P.E.R., i per un bon grapat dels impulsors, que s’havien desplaçat a propòsit per viure de primera mà l’esdeveniment, el poeta i traductor Jaume Pérez Montaner va començar comentant la seva traducció del poema “Introduction” de John Ashbery, inclòs al seu volum A Wave, que resumeix no només el pensament del poeta anglosaxó, sinó que també concentra bona part de l’ideari poètic del seu traductor: l’art com a experiència, ja sigui viscuda/imaginada/somniada; el poema com a resposta d’un altre poema; ser allò que es llegeix i llegir allò que s’és (Borges i Bloom, respectivament); el somni com a expressió de l’inconscient i, per tant, matèria de primer ordre per al poeta a l’hora de crear (seguint els exemples de Brossa, Foix o Vincenzo Monti, poeta italià del segle XVIII, que assegura que “la poesia és el somni matisat per la raó”); la sexualitat, la por, la mort, el desig, el buit, el dolor i la venjança com a pulsions internes o excuses o motivacions per a qualsevol art (Fuster digué que “tota la literatura en el fons és venjança” mentre que Parra va dir, encara més clar, “yo escribo por envidia”… Aquestes i moltes altres idees es varen discutir, compartir, debatre, comentar i exaltar d’una manera o l’altra durant les tres hores que va durar, com volant, aquesta primera sessió de S.E.M.P.E.R., que va concloure, precisament, amb dos poemes inèdits de Jaume Pérez Montaner, “L’anguila” i “Assaig”, que tothom va gaudir moltíssim, i amb un recital a l’hOriginal que va ser tota una declaració d’intencions i una emotiva trobada on la poesia va tornar a triomfar de bell nou.


Crònica de Jaume C. Pons Alorda
Fotos de Ferran Garcia

dimarts, 22 de febrer del 2011

DEMÀ SEMPER AMB MONTANER A BARCELONA

Ja ha arribat el dia!


Fa alguns dies que ho PROCLAMEM i ara ha arribat el moment de la veritat. 
Demà comença SEMPER, el Seminari Estable de Matèries Poètiques en Evolució i Recerca. 
Serà al cafè-llibreria Horiginal de Barcelona (Ferlandina, 29). 
Us esperem a tots els inscrits a les 18 i a tothom que tingui ganes d'escoltar a Jaume Pérez Montaner al recital de després, a partir de les 21.30.
A més, com que demà inaugurem, serà festa grossa.


INFORMACIÓ PRÀCTICA SOBRE LES INSCRIPCIONS A BARCELONA

SEMPER-Barcelona consta de tres sessions per a les quals cal inscriure's enviant un currículum, una carta de motivació i un màxim de 5 poemes a semperpoesia@blogspot.com o deixant-ho a l'Horiginal i abonant 50 euros. Ara bé, si esteu interessats en seguir només una d'aquestes tres sessions a Barcelona, també teniu aquesta opció. Cada sessió per separat costa 20 euros.


dissabte, 19 de febrer del 2011

RECORDATORI SEMPER: AQUEST DIMECRES COMENCEM

El proper dimecres 23 de febrer comença a l'Horiginal de Barcelona el

SEMINARI ESTABLE DE MATÈRIES POÈTIQUES EN EVOLUCIÓ I RECERCA

amb el mestratge de Jaume Pérez Muntaner.

Us recordem que el termini d'inscripció encara és obert.

Les sessions a València començaran el dijous 10 de març a l'Aula de Poesia de la Universitat de València i a Ca Revolta. 

Per inscriure-vos al S.E.M.P.E.R de Barcelona o per qualsevol altre dubte ens podeu escriure a aquesta adreça: semperpoesia@gmail.com.
Per inscriure-vos al S.E.M.P.E.R de València (des de la llista d'espera) ho heu de fer a través d'aquest web http://www.fguv.org/cursos/
En aquest blog trobareu tota la informació necessària ací i ací.

Això comença ja i el senyal de la poesia no el podran apagar!

Fins dimecres!


divendres, 18 de febrer del 2011

SENSE SENYAL

S.E.M.P.E.R dóna suport a la iniciativa d'ACPV i tanca el seu blog durant 24 hores.

dimecres, 16 de febrer del 2011

SEMPER: nova iniciativa per a poetes inquiets

Imatge agafada del blog de l'o.r.i.n.a.l
El 23 de febrer s'inaugura a Barcelona el projecte SEMPER: una nova iniciativa que hem posat en marxa per a poetes inquiets: la formació contínua en el camp de la poesia!

Teníem la necessitat imperiosa de rebre estímuls externs que ens ajudaren a enfrontar-nos a reptes desconeguts, o a reptes dels quals hauríem passat de llarg en la nostra producció poètica, i se'ns ha acudit de muntar el SEMPER, el Seminari Estable de Matèries Poètiques en Evolució i Recerca.

No és un curs de poesia! No és per a escriptors novells! És la medecina per als qui encara tenen una ànima jove i l'ànsia els crema entre els dits cada cop que es posen a escriure.

SEMPER és un espai per a l'estudi especialitzat de la poesia en totes les seues formes i expressions.

SEMPER neix de la inquietud per aprofundir en la tasca creadora i de la voluntat de fer-ho d'una manera oberta.

SEMPER pren cos en un cicle de lliçons magistrals i sessions pràctiques impartides per autors dotats d'habilitats i savieses específiques.

SEMPER està actiu en paral·lel a dues ciutats: Barcelona i València.

Des de l'Obrador de Recitacions I Noves Actituds Literàries (l'HORINAL) -els organitzadors del cicle poètic del bar Horiginal (C/ Ferlandina, 29)- i des de l'Aula de Poesia de la Universitat de València i Ca Revolta us convidem a inscriure-us a la primera tongada de tallers que començaran aquest febrer (al preu misèrrim de 50€ tot el pack!).

Podeu trobar tota la informació a: http://semperpoesia.blogspot.com

Salut,

L'Organització