dimarts, 12 d’abril del 2011

SEMPER ENCARA AMB VÍCTOR SUNYOL


SEMPER engega la segona fase d'aquesta primera edició. Si la primera sessió ens va fer entrar en contacte amb dos poetes extraordinaris com Muntaner i Ashbery i ens va fer anar al moll de l'òs de la reflexió sobre el fet poètic, ara encarem cap a les fronteres de la mà de Víctor Sunyol. Heus ací el retrat que ens fa Josep Pedrals:

"El segon autor que ens conduïrà pels camins de la poesia serà Víctor Sunyol, un poeta dels límits. Seguidor dels postulats de la filosofia d'Eva Aguilar i la seves teories de l'escriptura en els marges, Sunyol treballa la paraula des d'un punt de vista quasi minimalista. Serà una ocasió fantàstica per a tractar les morfologies que ens duran a l'arrel de la llengua. Sunyol, com a mestre que és, té una capacitat de fer-se entendre meravellosa i un repertori d'eines per a provocar l'escriptura que va més enllà de l'habitual (el seu llibre "Màquines per a escriure" és una obra bàsica per a la biblioteca de qualsevol que vulgui treballar la creació literària). Aquesta vegada, el SEMPER es convertirà en un autèntic taller!"

I el que ens diu d'ell Jaume C. Pons Alorda:

"Mestre dels silencis, de les el·lipsis, de les absències latents. Víctor Sunyol és capaç de conjugar magistralment totes les seves facetes al voltant d'una poesia subtilíssima i rica en misteris. Destaca la seva tasca en el món literari com a poeta, rapsoda, investigador, ensenyador, editor o descobridor dels abismes que circulen entre els versos i el no-res. En aquesta nova sessió de SEMPER, Sunyol desgranarà alguns dels secrets al voltant de la creació i descreació d'un poema a través del seu enginy i de la seva humilitat.
Una sessió que no es pot perdre de cap de les maneres per així gaudir novament d'una poderosa experiència poètica i, a la vegada, topar amb un dels autors imprescindibles de la poesia catalana actual".

Víctor Sunyol serà a Barcelona el dia 27 d'abril i a València el 5 de maig.

Recordeu que a Barcelona podeu inscriure-vos a qualsevol de les sessions de SEMPER per 20 euros i que per a assistir-hi, cal enviar una carta de presentació on constin la motivació i el recorregut poètic del participant, un currículum i un màxim de cinc poemes.

La documentació es pot enviar a semperpoesia@gmail.com, o dur-la personalment a l'Horiginal (Ferlandina, 29, Barcelona)

Trobareu més informació sobre la matrícula a cada seu ací i ací.





1 comentari: